Příloha:
KV - 1 3.jpg [ 245.13 KiB | Zobrazeno 3340 krát ]
Ahoj.
Průměr kola na podvalu je 1,9" , přesně 108 mm. Objednáno na Aliexpressu. Je to možná alternativa na Axiala.
Tak mně konečně došel očekávaný pastorek 8z. M1. Poskládal jsem převodovky a nedočkavě šel vyzkoušet výsledek. Musím předeslat,že ladění ElModu přes PC zabralo skoro hodinu, ale mám-li být s výsledekem spokojen ... Nyní je ovládání v nízkých otáčkách opravdu jemné a i když jsem zatím nevyzkoušel najíždění na podval, myslím,že to půjde v pohodě

. Maximální rychlost sice klesla měřítkově tak na 60%, ale ona rychlejší jízda stejně nevypadá moc hezky a kdy taková obluda jela v reálu na maximum ? Možná párkrát za svůj "krátký život". Naopak spotřeba proudu je myslím exelentní. Zapnutý model při stání, ale s běžícím zvukovým modulem bere 0,5A ( na max. hlasitost +0,1A ). Při běžné jízdě je spotřeba 1,9A a na max. plyn 2,3A. To je myslím na 12 kg těžký model super hodnota. V tomto případě mně již nemaketová maximální rychlost vůbec netrápí

.
Co se týče dotazu na materiál použitý při stavbě KV: Vana je svařena z ocelového plechu, horní nástavba je z laminátové desky. Věž a pojezdová kola jsou plastu ( nádherně při jízdě skřípou ). Pásy jsou plastové ale vypadají velmi odolně.
Důvodem, proč chystám jen krátké představení modelu jako součást celé soupravy je ten, že jsem model KV - 1 osobně nestavěl. Tank jsem koupil hotový. Je v měřítku 1:10 . Upravil jsem pouze pohon modelu, pohony věže a náměru kanonu a osadil řídící elektroniku ElMod se zvukovým modulem. Do budoucna ještě počítám s instalací kouřového modulu "hoome made", protože žádný z profi vyráběných mě svým projevem zezaujal. Tolik tedy okrajově k modelu tanku KV-1