Telis tank

Modely bojové techniky
Právě je stř úno 21, 2018 8:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: pon srp 13, 2012 3:08 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 22, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 141
Bydliště: Tyršova 392 50601 Jičín
na motor stačí dvě jedno plyn brzda a druhý start chcípák pak na převodovku já mám jedno řazení druhý reverz a třetí jsou směroví spojky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: pon srp 13, 2012 3:44 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1111
Bydliště: Solopysky u Loun
Dík, jdemi o motor. Na převodovku budu potřebovat dvě, jedno spojky a jedno řazení R-1-2.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: stř zář 12, 2012 10:22 pm 
Offline

Registrován: stř zář 12, 2012 10:08 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Bardejov,Slovensko
Ludia vidim ze tu pozivate do tankov motory z krovinorezov :) da sa pouzit aj motor z motorovej pily?A neviete mi to niekto vysvetlit ako by to fungovalo.Diky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 11:06 am 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 484
Bydliště: michalovy hory (okres tachov)
já mám motor honda GX 31..je to asi nejmenší čtyřtaktní motor...z pily se dá taky použít,ale nemám stím zkušenosti...jen co vim tak jeden znamí to v tanku má...má tam ty motory dva a nemá asi převodovku,má to jednoduše přes pár koleček a řetězů,jinak vůbec nevim jak to funguje...každý motor na jednu stranu...to je tak co vim jen tak z doslechu :wink: :wink: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 11:19 am 
Offline

Registrován: stř zář 12, 2012 10:08 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Bardejov,Slovensko
aha pls vysvetli mi to ako davate tie motory z krovinorezov do tankov tu na fore som to nenasiel ako sa dava prevodovka atd a hlavne aky ovladac :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 11:26 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1111
Bydliště: Solopysky u Loun
Vítám tě tu. Večer budu mít víc času, tak písnu.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 3:08 pm 
Offline

Registrován: stř zář 12, 2012 10:08 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Bardejov,Slovensko
ok som rad ze je tu kolektiv ktory je zhovorcivy a snazi sa poradit :) :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 7:29 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1111
Bydliště: Solopysky u Loun
Tááák, hlavní bude rozměr a velikost tanku. Aby se ti tam ten motor vešel. Obrázek pro představu viewtopic.php?f=4&t=469, ve vláknu SU 100 v M 1/7 jich najdeš dost.
Křovinořez i pila mají odtředivou spojku,která se při přidání plynu (otáček) sepne a přenáší výkon na převodovku.
Převodovku můžeš koupit od pana Lamky http://www.rc-tanky.com/,nebo si vyrobit sám. Zase, záleží na tanku, jak bude těžký, o velikost ani nejde, převodovky nejsou tak velké. Tady jsou pro názornost, já patlám cg 2 http://members.tele2.nl/s_weggeman/Downloads.htm
Záleží taky na tom, jestli máš nějaké strojní vybavení, nebo aspoň možnost to někomu dát udělat za rozumnou cenu.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: čtv zář 13, 2012 9:25 pm 
Offline

Registrován: stř zář 12, 2012 10:08 pm
Příspěvky: 71
Bydliště: Bardejov,Slovensko
fuuu myslis niekoho kto by urobil tu spojku?A aky majster by to mal byt?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: pát zář 14, 2012 7:15 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1111
Bydliště: Solopysky u Loun
Spojku nemusíš vyrábět :D , tu normálně koupíš, tam kde prodávají a opravují zahradní techniku, je jedno jestli na pilu nebo křoviňák.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: pát zář 14, 2012 4:10 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 22, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 141
Bydliště: Tyršova 392 50601 Jičín
Spojka je součástí motoru je tam odstředivá musí se akorát vyrobit takoví hrníček jako unašeč


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: pon pro 17, 2012 6:56 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 01, 2012 9:07 pm
Příspěvky: 261
Bydliště: Vráble
Ahoj!
Toto som našiel:
sú to vyžínače : ABG 550 premium line. Je tam 4T motor Honda. Cena u nás je okolo 281€.
Ryobi RLT 430 CES. Toto je neznámy 4T motor.Cena okolo 208€,
Zdar.
Motor Honda priamo z Číny:
http://ruijiu.en.alibaba.com/product/296868101-212230818/Gasoline_Engine_GX35.html?src=google&albch=google&albcp=search_Dynamictest02&albkw=none_Others-Search-Product-P4P_none_none&albag=pl_none_DSA02_product&albmt=broad&albst=search-DSA&albom=Others_none_20121109_P4P&placement=&creative=21205556591

!!!!Cena 79-85dolars !!!! Minimalny odber 30ks.......... Tá cena!!! To je asi 61 až 65 € !!!!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 1:13 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1111
Bydliště: Solopysky u Loun
Zdar kolegové, chtělbych se zeptat, máte motor v tanku (benzíňák) napevno nebo je uložen přes silenbloky?
A mám ještě druhou otázku, jak funguje brzda u spojky? brzdí hřídel do převodovky?

Předem dík za názory.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 7:12 pm 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 484
Bydliště: michalovy hory (okres tachov)
Takže motor jsem tam měl hozenej a při volnoběhu
se mi přenaší trochu vybrace do celku tanku,takže
mě napadlo dát pod držáky motoru 2-3mm silný gumy
(silenbloky) a třeba to bude lepší,ještě jsem to
nezkoušel tak nevim,a silnější dát nemůžu,protože se
musím vejít do vany a kdybych dal větší gumy,musel bych
zmenšit držáky motoru a to nemůžu,protože pod motorem
beží torzní tyče,takže když to schrnu,2mm gumy musí
stačit!!!no a s brzdou nevim jak to je,to zjistim až mi přijde
upravenej motor od pana Lamky..jinak přijímám jakékoliv
rady asi jako kolega čížan :D :D :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: motor
PříspěvekNapsal: ned pro 23, 2012 7:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 22, 2007 8:23 pm
Příspěvky: 141
Bydliště: Tyršova 392 50601 Jičín
Já mám o obou modelů motor napevno bez silenbloků akorát je motor spojený přírubou k převodovce aby to bylo vše v ose


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz