Telis tank

Modely bojové techniky
Právě je úte srp 21, 2018 11:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 8:08 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: Solopysky u Loun
Zdarec, chci se zeptat, jestli se dělají serva i pro 12V? Kdyby měl někdo nějaký odkaz,,,,,,,,,,,, :D dík

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: pát říj 26, 2012 11:45 am 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 983
Bydliště: Vimperk
Už jste tu víc či míň pojízdný a jak to čtu, vzpoměl jsem si na své první jízdy: Navrčel jsem motor ASP 52AR 8,5 ccm (výfuk hadicí do petky za okno - to aby sousedi neměli mastná okna) zapnul vysílač a doladil výchylky na servech (řízení bylo v neutrálu, pro jízdu vpřed dvě serva sepla spojky) v vpřed (pásák na stojanu) trochu řadit (měl jsem jen vpřed - vzad)po chvíli vše funguje tak hurá ven. Chvilku se zdá všechno dobré, ale není, řízení sebou různě škube, vynechává zatáčení, řazení bez problémů. Vybitá baterie první nápad šel jsem ji dobít - žádná změna, rušení usoudil jsem (kolem příjmače všude plech, zdálo se to logické) delší anténa, zkouška na stojanu vše ok - venku opět ko. Příliš mnoho kablíků pospolu, blízko napájecí kabely, vše jsem oddělil - doma ok - venku ko. Pročetl jsem různé rady, spletl kablíky do copánků, přidal feritové prstence - žádná změna. Vlastně jedna ano - chystal jsem se vyhodit pásáka z okna, ale dole byli zrovna lidi tak mi zůstal. Rozuzlení přišlo úplně náhle, když jsem studoval regulátor do zrovna pořízeného jeepa a všimnul si údaje proudového zatížení BEC. Honem jsem vyněnil regulátor a ejhle ono ti funguje bez problémů. Na stojanu jsem neměl trvale namáhaná serva pro řízení, servo plynu a občas otáčení věže, proudový oděr jsem naměřil až k 3A, původní regulátor dával 0.5. Dobře, že pod mými okny chodí lidé. :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=XE0EMiD1 ... ature=plcp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: pát říj 26, 2012 7:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: Solopysky u Loun
To je moc pěkný. Chystáš se ty paměti vydat knižně? Byl bych 1. zájemce :lol: :lol:

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: sob říj 27, 2012 3:25 pm 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 497
Bydliště: Planá u M.L.
já bych taky odebíral...klidně měsíční časáky :) :) to jsou všechno rady k nezaplacení :D :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: pát zář 13, 2013 8:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 14, 2013 2:12 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: LIBEREC
Serva z Hobby King značky hex Tronik HX12K. Tak jsem minulý víkend byl na předváděčce a opět jsem to neměl bez problémů. Kromě drobných prkotin mi přestal řadit tahač. Naštěstí tam zůstal směr vpřed, tak jsem to nějak dojezdil, abych nemusel couvat. Doma jsem byl zvědavý co kde zase upadlo... Bohužel nic neupadlo, ale vyhořelo servo, a to tím způsobem, že se i natavila krabička serva, a vevnitř vyhořel jeden integráč, ale totálně, a toho smradu po otevření! Řazení mám přes pružiny, aby při nezapadnutí zubů se servo nezničilo, ale toto tam opravdu dlouho nevydrželo.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

_________________
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: sob zář 14, 2013 3:55 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: Solopysky u Loun
""pěkný"" :(

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: úte bře 11, 2014 6:42 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 11:01 am
Příspěvky: 671
Bydliště: Bravantice
Nevím kde to napsat,hodím to tady.
Dorazily mi serva,tož jsem je vnutil do tanku a nemám žádné zlepšení.Pořád má servo problém vytáhnout rychlost.Měl jsem tam miniservo na 3,6 kg.Dal jsem tam standardní servo na 10 kg a výsledek stejný.Zapojil jsem to jako v letadýlku.Prostě lipolka,regulátor,přijímač a do přijímače serva.Myslíte někdo,že je potřeba zapojit napájení serv přímo na zdroj a do přijímače jen ovládání.Jako,že ten přijímač nedá potřebný příkon.Protože myslím,že by ty serva měly pod zatížením aspoň vrčet,což se neděje.Prostě se to chová stejně se servem na 3 kg jako se servem na 10 kg.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: úte bře 11, 2014 9:19 pm 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 983
Bydliště: Vimperk
Jak to jde, kdyz to tahas rukou, nemuze byt problem mechanice prevodovky?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: úte bře 11, 2014 9:31 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 14, 2013 2:12 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: LIBEREC
dac píše:
Nevím kde to napsat,hodím to tady.
Dorazily mi serva,tož jsem je vnutil do tanku a nemám žádné zlepšení.Pořád má servo problém vytáhnout rychlost.Měl jsem tam miniservo na 3,6 kg.Dal jsem tam standardní servo na 10 kg a výsledek stejný.Zapojil jsem to jako v letadýlku.Prostě lipolka,regulátor,přijímač a do přijímače serva.Myslíte někdo,že je potřeba zapojit napájení serv přímo na zdroj a do přijímače jen ovládání.Jako,že ten přijímač nedá potřebný příkon.Protože myslím,že by ty serva měly pod zatížením aspoň vrčet,což se neděje.Prostě se to chová stejně se servem na 3 kg jako se servem na 10 kg.

Serva se napájí přímo proto, aby ty spoje na tišťáku, které jsou v přijímači se náhodou nepřetavily velkými proudy. Ale třeba už tam je nějaký přechoďák a netáhne to. Já bych to vyzkoušel, nebo alespoň změřil napětí na servu při tahu.

_________________
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: úte bře 11, 2014 9:56 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 11:01 am
Příspěvky: 671
Bydliště: Bravantice
housenka píše:
Jak to jde, kdyz to tahas rukou, nemuze byt problem mechanice prevodovky?



Nevím,jak těžko to jde,nemám to čím měřit.Přehazuju to jedním prstem a skáče to tam samo,proti tomu,co by bylo potřeba za sílu na brzdu.Zkoušel jsem to měřit takovou váhou,co jsem měl na ryby,prostě se na to pověsí ryba a zváží se.Měřil jsem to ze začátku,když to ještě nebylo zaběhlé a bylo to dost pod 1/2 kg,teras to chodí ještě líp.Zítra zkusím napojit přijímač na 5článků Ni-cd,jako zdroj co to udělá.Nevím,jaký je v tom reglíku Bec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2014 4:13 pm 
Offline

Registrován: pon lis 05, 2012 5:22 pm
Příspěvky: 256
Taky bych to viděl na ten BEC. Pro silná serva to chce samostatný akumulátor. Pokud se dá řadit prstem, tak 10kg servo by to mělo v pohodě zvládnout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: stř bře 12, 2014 8:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 14, 2013 2:12 pm
Příspěvky: 1112
Bydliště: LIBEREC
A co to napětí na servu - už jsi měřil :?: :!:

_________________
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: servo na 12 V
PříspěvekNapsal: čtv bře 13, 2014 9:03 am 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 11:01 am
Příspěvky: 671
Bydliště: Bravantice
Napětí jsem neměřil,přiznám se že nemám čím.Poslední měřáček jsem někde prom...l.
Napojil jsem 5 článků místo toho reglíku a dost se to zlepšilo.Zatím jsem to nezkoušel s nastartovaným motorem,(měl jsem povinné chlastání)a řadilo to líp,dokonce fungovaly i brzdy.Ještě než to nastartuju,napojím serva na samostatný zdroj.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz