Telis tank

Modely bojové techniky
Právě je pát zář 21, 2018 9:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 8:15 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 24, 2011 1:49 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Lubenec - Lubenz
Začínám přemýšlet o elektropohonu "miláška" Poradí někdo? Díky.

_________________
RC military model, http://www.rctankmodel.cz
"Motor zvítězil nad koněm a kanon nad kopím"Heinz W. Guderian


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 10:36 am 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 497
Bydliště: Planá u M.L.
já nevim jak bych poradil..klidně bych do toho šel taky ale určitě jenom náhradu něž by se našel vhodný spalovák a převodovka..elektrika je samo pohodlná..ale nevim kdyby se to dělalo pořádně jestli to nevyjde na stejný prachy..co jsem viděl ty elektriky,tak je to prošpikováno drátama,repro zesíky apod. :? :?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 8:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1113
Bydliště: Solopysky u Loun
Nevidím problém v použití motůrků ze stěračů, Akorát nemáš nic, zvuk, kouř.....................musíš to dohnat jinými komponenty.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 8:11 pm 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 984
Bydliště: Vimperk
http://www.motiondynamics.com.au/index. ... ory_id=261

některé z tady těch jsou vidět na foru Armorteku na foto vnitřku korby a použité k pohonu šestin, motory ze stěračů jsou určitě dobrá volba, jsou na 12V, dost výkonu a trvanlivosti převodů, v republice je plno vrakovišť :P :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 8:40 pm 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 497
Bydliště: Planá u M.L.
čaues..myslim že ten poslední motor z nabídky by šel..krát dva..tak to jde...a myslim že tohle je napojený napřimo na poloosy hnacích kol že??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 10:26 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1113
Bydliště: Solopysky u Loun
Nebo koupit na aukru nějaký dětský stroj, většinou má dva motory a dvě aku. záleží jen na tom, jak silné budeš chtít motory. Některá auta jsou i na DO. Pro příklad http://aukro.cz/show_item.php?item=2096399325.

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 3:20 pm 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 984
Bydliště: Vimperk
Koukal jsem na to připojení motorů k hnacímu kolu, u T-34 to mají přímo na hřídel hnacího kola pásů, u Tigra jsem viděl jen na pastorek, jenž čouhá ven z korby a pohání ozubené kolo spojené s hnacím kolem pásů. Je to všechno asi jen otázka místa a celkového převodového poměru. Jestli by to bylo jen dočasné řešení k ověření funkčnosti podvozku, tak dobrý. V Tigerovi jsem měl na ověření funkce směrového planetového soukolí místo spalováku a převodovky jen malý elektromotor se šnekem a s tím jsem to ladil než to pěkně fungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 5:54 am 
Offline

Registrován: ned srp 07, 2011 3:39 pm
Příspěvky: 125
Bydliště: Lovosice
taky jsem to řešil ale zas jak se řiká model ktery nekouři a nesmrdi není model :D kolik važi ty stěračový moturky kolik pak baterie :mrgreen: zas 9 tis za kvalitni převodovku a 4takt motor neni zas tak hodne ? co? si vemete že stavite model o ceně 120 tisic a dáte do něj 15 tis tak je to paráda ne ? :wink:

_________________
Chudého léčí práce, bohatého doktor ŽENY NEVĚDÍ, CO CHTĚJÍ, A NEDAJÍ POKOJ, DOKUD TO NEDOSTANOU.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 8:20 am 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 984
Bydliště: Vimperk
Když to kouří a smrdí a u Tigera se na volnoběh motoru pohupují klapky na obou tlumičích výfuku vypadá to báječně. Co na tom, že jejich benzínový motor takhle nekouřil, snad jen při nastartování, určitě spalovací motor!!!

Přidávám pár snímků provizorního el. pohonu, než budu mít opět pohon spalovákem


Přílohy:
DSC03489.JPG [192.59 KiB]
5812 krát
DSC03488.JPG [239.94 KiB]
5818 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 9:32 am 
Offline

Registrován: sob pro 05, 2009 7:40 pm
Příspěvky: 984
Bydliště: Vimperk
http://www.youtube.com/watch?v=_OZTVpfVGrM

Kouřový modul

http://www.youtube.com/watch?v=yKFyjkf7 ... ature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=wdgns6LY ... oQ&lf=plcp

a spalovací motor


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 3:26 pm 
Offline

Registrován: pon zář 12, 2011 8:10 pm
Příspěvky: 497
Bydliště: Planá u M.L.
já jsem taky pro spalovák..počítám s tím žebych tam dal HONDA GX 31..momentálně jsou na aukru za 5500..jinak stojí 9900..a máto myslim 1,6 koně..k tomu převodovku a je to..no a vim o jednom pánovi co bydlí v až v Aši a ten se zabívá výfukovým systémem na rc modeli..zkusil bych ho oslovit jestli by tam pak nešlo udělat nějaký potrubí co by trochu napodobylo ten správny zkuk motoru,co myslíte??máte s tím nějakou zkušenost???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: sob říj 20, 2012 8:49 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 11:01 am
Příspěvky: 671
Bydliště: Bravantice
Chlapci máte nějaké poznatky k těm motorům ze stěračů?Já dal 2 stodvacítkové a celkem nic moc.Na tvrdém podkladu to celkem jde,ale na trávě je celkem problém.Váha téčka tak 30 kg,ale nejsou tam ložiska,jen bronzové.Tady pan: http://www.rc-tanky.com/ dole píše,váha 90 kg a 2 stěračové motory.Tak nevím,je to těma ložiskama?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 12:07 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1113
Bydliště: Solopysky u Loun
Na trávě problém, jako že to hrabe? Pak bych to viděl na váhu vozidla a malou trakci. V těch dvou případech co uvádíš je 60kg rozdíl a to už je znát. Nebo jsou motory slabé?

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 12:25 pm 
Offline

Registrován: pát črc 20, 2012 11:01 am
Příspěvky: 671
Bydliště: Bravantice
No právě že to hrabe jen na pevném podkladu,Na trávu jsou asi slabé,prostě jeden pás má problém se pohnout,natož otočit tank.Mám na každý motor 1 baterku 12V7,2ah.Dal jsem ty motory na základě toho tanku z těch stránek.Ony mají 2 rychlosti,když to dám na tu vyšší,tak je síla úplně v pr...i.Tak jsem chtěl vědět,jestli neví někdo o nějakých silnějších,protože nové Téčko bude z kovu a tam bude vyšší váha.Pak ale nevím,jak to pánovi jezdí,nehodlám zbytečně vrtat díry do tanku na motory,které ho neutáhnou a pak na další.No a na tu menší rychlost,kde se mi zdá větší točivý moment mám ještě řetězový převod do pomala o 2 zuby.Pokud to ostatním jezdí,tak nevím,kde jsem udelal chybu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohon pro Tigera 1/6
PříspěvekNapsal: ned říj 21, 2012 7:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 17, 2011 3:04 pm
Příspěvky: 1113
Bydliště: Solopysky u Loun
Tak to ti neporadím, nemám zkušenost. Já mám doma dva stejné motory Bosch, jsou z Fiat Uno, rychlost mi přijde na 12 V dobrá a rukou je neudržíš. Ale plánuju je do desetiny, což bude menší a lehčí. Jedině kontaktovat přímo zhotovitele....

_________________
http://military-model.netstranky.cz/
"Nepřítel představil nový tank... máme ztráty na vzdálenost přes 2000 metrů..."
Sovětská radiová zpráva o tanku Panther z 8. července 1943


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz